"Només es pot iniciar un camí des del teu punt de partida."

Què és Viniioga

Estil viniioga

El ioga consisteix en una sèrie d’exercicis que, combinats amb la respiració, produeix uns canvis interns positius en la persona. La pràctica del ioga, a més d’aportar-nos beneficis per a la salut física i afavorir un estat de relaxació, ens ajuda a desenvolupar les nostres qualitats positives i a reduir les negatives. Això no obstant, el ioga també pot ser altres coses: tot el que ens procuri harmonia a la vida i al nostre entorn.
La característica principal del Viniioga és que permet ser practicat per tothom, ja que la seva filosofia és que és el ioga el que s’ha d’adaptar a la persona, i no la persona la que s’adapta al ioga. Per aquest motiu, i donat que cada persona és diferent, l’ensenyança del Viniyoga té en compte l’edat, la condició física, la psicologia, les motivacions de la persona, etc. Cada persona evoluciona des del seu punt de partida.
En una sessió Viniioga realitzem una sèrie de postures, de moviments o estàtiques, on procurem unir la respiració, el cos i la ment, posant en cada acció la major atenció possible i afavorint així un estat meditatiu. Amb el pas del temps i la pràctica regular, aquestes sessions poden reduir dolors físics, incrementar la flexibilitat i l’agilitat corporal i aportar tranquil·litat i claredat mental.
En el ioga, el treball s’ha de tenir en compte des d’un pla individual, no és una disciplina competitiva; és la mateixa persona la que es realitza i s’observa durant la sessió, sentint canvis a mesura que progressa en la tècnica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada