"Només es pot iniciar un camí des del teu punt de partida."

dissabte, 22 de febrer de 2014

Què és el ioga 1Fa dos anys vaig assistir a un seminari de Claude Maréchal, impulsor i transmissor del Viniioga a Europa, i ens va explicar una bella imatge de com l’Upanishad compara el ioga amb l’ocell:
Cada part de l’ocell representa un concepte diferent: el cap és la fe –shradda– i determina la direcció que prenem a la vida; la cua és el nostre origen, d'on venim, tot allò que ens caracteritza, tant si és heretat com assolit per la nostra experiència; les ales ens permeten volar i avançar en el camí de la vida, una és la nostra realitat –rita–, l'altra és la Veritat amb majúscula, la Veritat absoluta,–satya–. El desequilibri entre ambdúes ales ens dificulta el camí per la vida, ens trobem amb conflictes al nostre entorn. Mentre les dues ales no tinguin la mateixa força i no arribem a un equilibri interior, el nostre vol per la vida no serà harmoniós.
Quan algú ha assolit una consciència interior profunda, ha assolit l’estat de saviesa que sustenta la Veritat.Quan algú ha arribat a un nivell de coneixement interior profund, ha arribat a un estat de saviesa –bhara–, que sosté la Veritat.
Amb aquesta idea, el ioga tracta d’equilibrar ambdues veritats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada